Rouwkubus

1399

De Rouwkubus is het resultaat van een onderzoek dat bij Amerpoort en Sherpa heeft plaatsgevonden. Hij is gemaakt voor cliënten, familieleden en begeleiders die met elk... Lees meer

  • __Gratis__ verzenden vanaf € 20

    Gratis verzenden vanaf € 20

  • __Op rekening bestellen__ en achteraf betalen*

    Op rekening bestellen en achteraf betalen*

  • Voor __particulier__ én __professional__

    Voor particulier én professional

De Rouwkubus is het resultaat van een onderzoek dat bij Amerpoort en Sherpa heeft plaatsgevonden. Hij is gemaakt voor cliënten, familieleden en begeleiders die met elkaar in gesprek willen over rouw en verlies. Je kunt de kubus in een gesprek met twee personen gebruiken, bijvoorbeeld in een begeleidingsgesprek. Ook kun je de kubus inzetten bij een teamvergadering.

Wat is de Rouwkubus?

De Rouwkubus is een dobbelsteen met gekleurde kanten. Op elke kant van de kubus staat een woord waar vragen bij horen. De Rouwkubus is een hulpmiddel om te praten over rouw en verlies. Hij kan helpen om er achter te komen wat jij zelf of iemand anders nodig heeft. De Rouwkubus lijkt net als een Rubik’s kubus op een puzzel. Hij ziet er zo uit omdat rouw kan voelen als een puzzel: hoe los ik dit op? De Rouwkubus is een puzzel die niet opgelost hoeft te worden. Het helpt juist als rouw er gewoon mag zijn. Door de rouw en het verlies van alle kanten te bekijken voelt iemand zich gehoord en gezien.

Voor wie is de Rouwkubus?

De Rouwkubus is voor cliënten, familieleden en begeleiders die willen praten over rouw en verlies. De kubus kan worden gebruikt om te praten over rouw bij een ander. Maar hij kan ook worden gebruikt om te kijken naar wie jij zelf bent. Als je een ander wilt helpen is het goed dat je hierbij stil staat. Jouw achtergrond heeft invloed op de dingen die jij zegt en doet. Je eigen ervaring kan je helpen om een ander beter te begrijpen. Maar het kan er ook voor zorgen dat je dingen over het hoofd ziet.Omdat rouw zo persoonlijk is vind je het misschien wel onprettig om hier met anderen over te praten. Je hoeft bij het bespreken van de Rouwkubus niet alles te delen als je dat niet wilt. Wel is het goed dat je je hier bewust van bent. Als je begeleider of een familielid bent en je vindt rouw een ongemakkelijk onderwerp, lukt het je misschien niet om er voor de cliënt te zijn. Met elkaar kan dan worden bekeken wie het op dat moment wel kan. Als cliënt kan je aangeven met wie je de Rouwkubus wilt bespreken. Dat kan met een begeleider zijn, maar bijvoorbeeld ook met een familielid of vriend.

Om de Rouwkubus te kunnen gebruiken is er een uitgebreide handleiding geschreven met veel voorbeelden. De handleiding is online te vinden via de link die met de Rouwkubus wordt meegezonden.

Kenmerken
SKUSEN-1897
MerkSenso-Care
Lengte10 cm.
Breedte10 cm.
Hoogte/dikte10 cm.
Vragen van klanten
Geen resultaten gevonden
Anderen bekeken ook