Motorisch spelmateriaal

Are you looking to add some excitement and learning to your child care facility or after school program? Motor skills play materials are the perfect addition!

With a variety of options available, children can work on their gross motor skills through play and have a blast while doing it. From climbing structures and trampolines, to balance beams and scooters, there is something for every child to enjoy.

Not only are these materials fun, but they also help children develop important physical skills that will benefit them in the classroom and in their daily lives. Improved balance and coordination can lead to better focus and concentration, which can help with academic performance.

Don't let your facility or program miss out on the benefits of motor skills play materials. Invest in some today and watch your children's skills and confidence soar!

Items 1-12 of 257

Set Descending Direction
  1. Physio Roll
    Physio Roll
    As low as €2999
  2. Gym Ball
    Gym Ball
  3. Ark's butter pencil grip (set of 2)
    Ark's butter pencil grip (set of 2)
  4. Mini Easi-Grip® Scissors
    Mini Easi-Grip® Scissors
  5. Peta - Basisset scharen - Set van 7
    Peta - Basisset scharen - Set van 7
  6. Half cones set of 50 pcs
    Half cones set of 50 pcs
  7. Sticks - Set of 4
    Sticks - Set of 4
    As low as €1499
  8. Cone with holes
    Cone with holes
    As low as €899
  9. Set of 4 Flat Rings
    Set of 4 Flat Rings
    As low as €1799
  10. Boccia set
    Boccia set
    As low as €16299
  11. Throwing Game
    Throwing Game
    €13499
  12. Ring Toss
    Ring Toss
Page
per page

De grove motoriek van een kind is de beweging en coördinatie van de grote spieren in het lichaam, zoals de benen, armen en torso. Dit is belangrijk voor het leren lopen, springen, klimmen en andere bewegingen die nodig zijn voor het dagelijkse leven.

Motorische spelmaterialen die gericht zijn op de grove motoriek kunnen helpen bij de ontwikkeling van deze vaardigheden bij kinderen in de kinderopvang en de buitenschoolse opvang. Dit kan bijvoorbeeld zijn:

  • Klimtoestellen en glijbanen
  • Balans- en koordspelen
  • Springkussens en trampolines
  • Loopfietsen en skelters

Ook de fijne motoriek van een kind, de beweging en coördinatie van de kleine spieren in de vingers, handen en polsen, is belangrijk voor de ontwikkeling van het kind. Dit is nodig voor fijne handvaardigheden, zoals het vastpakken van kleine voorwerpen en het maken van precieze bewegingen.

Er zijn ook motorische spelmaterialen die gericht zijn op de ontwikkeling van de fijne motoriek. Dit kan bijvoorbeeld zijn:

  • Knutselmaterialen, zoals lijm, scharen en verf
  • Legosteentjes en puzzels
  • Knikkers en balansspelen

Het gebruik van deze materialen kan helpen bij het versterken van de fijne motoriek van kinderen en kan bijdragen aan hun algehele ontwikkeling.