Zitten & liggen

Revalidatiehulpmiddelen en oefenmaterialen zijn essentieel voor mensen die moeten revalideren na een blessure of ziekte die hun zit- en ligvermogen heeft beïnvloed. Voor patiënten die gedurende lange perioden in bed moeten blijven, zijn er speciale kussens en matrassen om de druk op het lichaam te verminderen en doorligwonden te voorkomen. Voor patiënten die op een stoel zitten, zijn er verschillende soorten kussens beschikbaar om de houding en de drukverdeling te verbeteren.

Bovendien zijn er ook diverse soorten oefenmaterialen beschikbaar om spieren te versterken en de bewegingsmogelijkheden te vergroten. Zo kunnen bijvoorbeeld weerstandsbanden en gewichten worden gebruikt om de spieren te versterken en kunnen balanskussens en -planken worden gebruikt om de stabiliteit te verbeteren.

Het gebruik van deze hulpmiddelen en oefenmaterialen kan een belangrijke rol spelen in het herstelproces van patiënten. Het is dan ook belangrijk om de juiste hulpmiddelen en oefenmaterialen te kiezen die passen bij de specifieke behoeften en mogelijkheden van de patiënt. Het is aan te raden om hierover advies te vragen aan een professional, zoals een fysiotherapeut of ergotherapeut.

Zitten

Liggen

Items 1-12 of 198

Set Descending Direction
  1. Vita Roll
    Vita Roll
  2. Gymnic - Disc’o’Sit Jr.
    Gymnic - Disc’o’Sit Jr.
  3. Disc’o’Sit Sr.
    Disc’o’Sit Sr.
  4. Gymnic - Movin’ Sit Jr.
    Gymnic - Movin’ Sit Jr.
  5. Movin’ Sit
    Movin’ Sit
  6. Togu balance cushion
    Togu balance cushion
    As low as €3999
  7. Sit-N-Play Kids Balance Ball
    Sit-N-Play Kids Balance Ball
  8. Bean Bag for Adults
    Bean Bag for Adults
    As low as €13899
  9. Gymnic - Sit On Air
    Gymnic - Sit On Air
  10. Physio Roll
    Physio Roll
    As low as €2999
  11. Gymnic Plus
    Gymnic Plus
    As low as €2149
  12. Gymnic Arte
    Gymnic Arte
    As low as €2249
Page
per page

Revalideren na een blessure of ziekte die het zit- en ligvermogen heeft beïnvloed kan een uitdaging zijn. Gelukkig zijn er verschillende hulpmiddelen en oefenmaterialen beschikbaar om te helpen bij het verbeteren van de houding, drukverdeling en spierkracht.

Voorbeelden van hulpmiddelen om te gebruiken tijdens het zitten zijn speciale kussens die de houding en drukverdeling verbeteren, zoals wigkussens en zitkussens met uitsparingen. Voor het liggen zijn er matrassen en kussens beschikbaar die de druk op het lichaam verminderen en doorligwonden voorkomen.

Oefenmaterialen kunnen ook een belangrijke rol spelen bij revalidatie. Voorbeelden hiervan zijn weerstandsbanden, gewichten en balanskussens. Deze materialen helpen bij het versterken van spieren en het verbeteren van stabiliteit.

Overleg altijd met een professional, zoals een fysiotherapeut of ergotherapeut, om te bepalen welke hulpmiddelen en oefenmaterialen het meest geschikt zijn voor de specifieke behoeften en mogelijkheden van de patiënt.