Spierkracht & weerstand

Revalidatiecentra maken gebruik van een breed scala aan materialen om patiënten te helpen hun spierkracht te oefenen en met weerstand te trainen. Deze materialen zijn speciaal ontworpen om de belasting op de spieren te verhogen en zo de spieren sterker te maken. Hieronder volgen enkele veelgebruikte materialen.

Een van de meest voorkomende materialen die gebruikt wordt in revalidatiecentra is het weerstandsband. Dit is een elastische band die wordt gebruikt om de spieren uit te rekken en te trainen. Weerstandsbanden zijn verkrijgbaar in verschillende weerstandsniveaus, zodat de intensiteit van de training kan worden aangepast aan de individuele behoeften van de patiënt. De banden kunnen worden gebruikt om verschillende spiergroepen te trainen, waaronder de benen, armen, rug en schouders.

Een ander veelgebruikt hulpmiddel in revalidatiecentra is het gewichtsvest. Dit is een vest dat gewichten bevat die aan de voorkant, achterkant of zijkanten bevestigd kunnen worden. Het gewichtsvest wordt gebruikt om extra weerstand toe te voegen aan de training en de spieren te versterken. Het gewicht van het vest kan worden aangepast aan de individuele behoeften van de patiënt.

Een derde hulpmiddel dat vaak wordt gebruikt is de halter. Dit is een stang met aan beide kanten gewichten die kunnen worden gebruikt om verschillende oefeningen uit te voeren. Halters kunnen worden gebruikt om de spieren in de armen, rug en borst te trainen.

Een ander veelgebruikt materiaal is de kettlebell. Dit is een gewicht dat lijkt op een kanonskogel met een handvat. Kettlebells worden gebruikt om de kracht en het uithoudingsvermogen van de spieren te vergroten en kunnen worden gebruikt om verschillende oefeningen uit te voeren, zoals squats en lunges.

Tot slot worden ook fitballs of gym ballen vaak gebruikt in revalidatiecentra. Dit zijn grote ballen die gebruikt kunnen worden om stabiliteitsoefeningen uit te voeren en de core-spieren te versterken.

In revalidatiecentra wordt vaak gebruik gemaakt van een combinatie van deze materialen om de spieren op verschillende manieren te trainen en de belasting te variëren. Door deze hulpmiddelen op de juiste manier te gebruiken, kunnen patiënten hun spierkracht verbeteren, hun herstel bevorderen en hun algehele fysieke conditie verbeteren.

Producten 1-12 van 33

Van hoog naar laag sorteren
 1. TheraBand - Gewichtenmanchetten
  TheraBand - Gewichtenmanchetten
  Vanaf 2399
 2. Gonge - Turbino
  Gonge - Turbino
  2495
 3. Thera-Band - Weerstandsband
  Thera-Band - Weerstandsband
  Vanaf 499
 4. Gymnic - Heavymed - Zware bal
  Gymnic - Heavymed - Zware bal
  Vanaf 849
 5. Kneedset PlayFoam en Theraputty
  Kneedset PlayFoam en Theraputty
  6319
 6. CanDo - Theraputty - Kneedklei - Handtrainer
  CanDo - Theraputty - Kneedklei - Handtrainer
  Vanaf 799
 7. Thera-Band handgrepen (set van 2)
  Thera-Band - Handgrepen - Set van 2
  1029
 8. Flexaband
  Flexaband
  Vanaf 5999
 9. Thera-Band Tubing
  Thera-Band Tubing
  Vanaf 5719
 10. Thera-Band Soft Weights bal
  TheraBand - Soft Weights bal
  Vanaf 1899
 11. CanDo® Tubing PEP™ Packs
  CanDo - Tubing PEP Packs
  Vanaf 2349
 12. CanDo® VariGrip Handtrainer
  CanDo - VariGrip Handtrainer
  Vanaf 3329
Pagina
per pagina

Als u op zoek bent naar manieren om uw spieren sterker te maken na een blessure of ziekte, dan kunnen revalidatiehulpmiddelen een waardevolle toevoeging zijn aan uw herstelprogramma. Deze hulpmiddelen zijn speciaal ontworpen om spierkracht op te bouwen en te oefenen met fysieke weerstand, en zijn vaak te vinden in revalidatiecentra en fysiotherapiepraktijken.

Een van de meest populaire revalidatiehulpmiddelen zijn weerstandsbanden. Deze elastische banden zijn verkrijgbaar in verschillende weerstandsniveaus en kunnen worden gebruikt om verschillende spiergroepen te trainen. U kunt bijvoorbeeld een weerstandsband gebruiken om uw benen, armen, rug of schouders te trainen. Het voordeel van weerstandsbanden is dat ze lichtgewicht en draagbaar zijn, waardoor u ze gemakkelijk kunt meenemen en gebruiken tijdens uw herstelproces.

Een ander populair hulpmiddel in revalidatiecentra is het gewichtsvest. Dit vest is ontworpen om extra weerstand toe te voegen aan uw training en kan worden aangepast aan uw individuele behoeften. Gewichtsvesten worden vaak gebruikt om de spieren in de benen, rug en borst te trainen en zijn een effectieve manier om uw spierkracht te vergroten.

Andere veelgebruikte revalidatiehulpmiddelen zijn halters en kettlebells. Halters zijn staven met aan beide uiteinden gewichten en kunnen worden gebruikt om verschillende oefeningen uit te voeren om de spieren in de armen, rug en borst te trainen. Kettlebells zijn gewichten in de vorm van een kanonskogel met een handvat en worden gebruikt om de kracht en het uithoudingsvermogen van de spieren te vergroten.

Tot slot worden ook fitballs of gym ballen vaak gebruikt in revalidatiecentra. Deze grote ballen worden gebruikt om stabiliteitsoefeningen uit te voeren en de core-spieren te versterken.

Het gebruik van revalidatiehulpmiddelen kan uw herstelproces versnellen en u helpen sterker te worden na een blessure of ziekte. Overleg altijd met uw zorgverlener voordat u begint met een nieuw trainingsprogramma en vraag om advies over welke revalidatiehulpmiddelen het meest geschikt zijn voor uw specifieke situatie.