Gehandicaptenzorg

Hulpmiddelen, oefenmaterialen en ontwikkelingsgericht speelgoed zijn belangrijke tools in de gehandicaptenzorg. Ze helpen kinderen en volwassenen met een beperking om hun vaardigheden te verbeteren en hun zelfstandigheid te vergroten.

Hulpmiddelen zijn speciaal ontworpen om de dagelijkse activiteiten van mensen met een beperking makkelijker te maken. Dit kan variëren van eenvoudige hulpmiddelen zoals een aangepaste tandenborstel tot meer complexe hulpmiddelen zoals een rolstoel met elektronische besturing. Ook kunnen er hulpmiddelen gebruikt worden voor revalidatie doeleinden. Hierbij wordt gedacht aan bijvoorbeeld hulpmiddelen voor fysiotherapie zoals een looprek of balansboard.

Oefenmaterialen zijn speciaal ontworpen om specifieke vaardigheden te oefenen. Dit kan bijvoorbeeld gaan om materialen voor de fijne motoriek, zoals knutselmaterialen of legpuzzels, of materialen voor taalontwikkeling, zoals boekjes met plaatjes. Ook kunnen er oefenmaterialen zijn voor kinderen met een beperking die specifiek gericht zijn op het verbeteren van de zelfstandigheid, zoals oefenmaterialen voor het aankleden of het gebruik van bestek.

Ontwikkelingsgericht speelgoed is speelgoed dat specifiek gericht is op de ontwikkeling van vaardigheden. Dit kan bijvoorbeeld gaan om speelgoed dat gericht is op de ontwikkeling van de fijne motoriek, zoals blokken of knuffels, of speelgoed dat gericht is op taalontwikkeling, zoals pratende poppen. Ook kunnen er speelgoed zijn die specifiek gericht zijn op de ontwikkeling van sociale vaardigheden, zoals rollenspellen.

Hulpmiddelen, oefenmaterialen en ontwikkelingsgericht speelgoed zijn belangrijk in de gehandicaptenzorg omdat ze de vaardigheden van de kinderen en volwassenen met een beperking helpen verbeteren en hun zelfstandigheid vergroten. Deze middelen zijn specifiek ontworpen om deze doelen te bereiken en kunnen een belangrijke rol spelen in de revalidatie en ontwikkeling van mensen met een beperking.

Snoezelen, beleving & stimulering

Sensorische integratie & bewegen

Meubilair, zitten, liggen & soft play

Buitenmateriaal & fietsen

Vrijheid, veiligheid & bescherming

Producten 1-12 van 1161

Van hoog naar laag sorteren
 1. Tastkussen - Bud - Bloemknop
  Tastkussen - Bud - Bloemknop
  13699
 2. Positioneringskussen - S-kussen - Bi-tec
  Positioneringskussen - S-kussen - Bi-tec
  12499
 3. Positioneringskussen - Hoofdkussen met ooruitsparing - Bi-tec - MDR
  Positioneringskussen - Hoofdkussen met ooruitsparing - Bi-tec - MDR
  8199
 4. Positioneringskussen - Knieën - Bi-tec - MDR
  Positioneringskussen - Knieën - Bi-tec - MDR
  9399
 5. Somna Collar - Gewichtenkraag
  Somna Collar - Gewichtenkraag
  Vanaf 8099
 6. Diepe druk roller
  Diepe druk roller
  2899
 7. TFH - Squeeze machine
  TFH - Squeeze machine
  60929
 8. Somna - Comforter
  Somna - Comforter
  Vanaf 42749
 9. Zware slang
  Zware slang
  Vanaf 3999
 10. Zware hond - Eigenwijze Teckel
  Zware hond - Eigenwijze Teckel
  5099
 11. Zachte zware zeester
  Zachte zware zeester
  7899
 12. Zware zeedieren - Set van 6
  Zware zeedieren - Set van 6
  3199
Pagina
per pagina

De gehandicaptenzorg richt zich op het verbeteren van de kwaliteit van leven van mensen met een beperking. Een belangrijk onderdeel hiervan is het toepassen van oefenmaterialen, hulpmiddelen en ontwikkelingsgericht speeldgoed. Met deze middelen kunnen mensen met een beperking hun vaardigheden verbeteren en hun zelfstandigheid vergroten.

Oefenmaterialen kunnen bijvoorbeeld bestaan uit oefeningen voor de verbetering van de motoriek, zoals knijpen, grijpen en loslaten. Hulpmiddelen zijn speciaal ontworpen producten die mensen met een beperking kunnen gebruiken om hun dagelijkse activiteiten uit te voeren, zoals een speciaal aangepaste rolstoel of een traplift. Ontwikkelingsgericht speeldgoed is speelgoed dat is ontworpen om de ontwikkeling van vaardigheden te stimuleren, zoals de grove en fijne motoriek, de waarneming en de sociale interactie.

Met de juiste oefenmaterialen, hulpmiddelen en ontwikkelingsgericht speeldgoed kan de gehandicaptenzorg een grote bijdrage leveren aan het verbeteren van de kwaliteit van leven van mensen met een beperking. Hierdoor kunnen zij hun zelfstandigheid vergroten en meer deelnemen aan de maatschappij.