HandiThings - Armgewicht

Vanaf 2879

Het armgewicht vergroot het aantal prikkels in de spieren en gewrichten van de hand, arm en schouder. Bij een verminderde registratie kunnen daardoor taken als aankleden, tafel dekke... Lees meer

 • __Gratis__ verzenden vanaf € 25

  Gratis verzenden vanaf € 25

 • __Op rekening bestellen__ en achteraf betalen*

  Op rekening bestellen en achteraf betalen*

 • Voor __particulier__ én __professional__

  Voor particulier én professional

Het armgewicht vergroot het aantal prikkels in de spieren en gewrichten van de hand, arm en schouder. Bij een verminderde registratie kunnen daardoor taken als aankleden, tafel dekken, materialen uitdelen en schrijven op een school- of digibord beter uitgevoerd worden.

Voor mensen met een tremor (het onwillekeurig aan- en ontspannen van spieren waardoor je ongewild bewegingen maakt) in de arm helpt het gewicht de arm te stabiliseren.

Meet voor de juiste maat het dikste deel van de onderarm (net onder de elleboog):

 • XS: diameter onderarm 12 - 16,5 cm. (113 gram/0,25 lb.)
 • S: diameter onderarm 16,5 - 20 cm. (226 gram/0,5 lb.)
 • M: diameter onderarm 20 - 24 cm. (453 gram/1 lb.)
 • L: diameter onderarm 24 - 29 cm. (453 gram/1 lb.)
 • XL: diameter onderarm 29 - 35,5 cm. (453 gram/1 lb.)

Wanneer het lichaam onvoldoende (proprioceptieve) prikkels uit spieren en gewrichten doorgeeft aan de hersenen, kom je informatie tekort om houdingen vol te houden en bewegingen voldoende te voelen en bij te kunnen sturen. Je hebt dan meer en sterkere informatie nodig. Gewichten geven deze extra informatie, omdat er iets harder gewerkt moet worden door de spieren en er meer druk in de gewrichten ervaren wordt.

Beperk het gebruik van extra gewicht telkens tot korte periodes van ongeveer een half uur. Bij langdurig gebruik van extra gewicht, went je lichaam aan de extra prikkels en heeft het nog weinig meerwaarde.

Het armgewicht is een mouw van duurzaam, latexvrij elastisch katoen met lycra, waarin loodvrij staal gelijkmatig verdeeld is. De mouw laat volledige bewegingsvrijheid toe in pols en elleboog. Voor extra versteviging is hij zwaar gestikt. U kunt het gewicht het beste met de hand wassen en aan de lucht laten drogen. Het armgewicht is alleen verkrijgbaar in zwart en wordt per stuk verkocht.

De maat wordt bepaald door de omtrek van het breedste gedeelte van de onderarm. Klik hier voor een tabel met beschikbare maten.

Kenmerken
SKU HAN-117
Merk HandiThings
Vragen van klanten
Geen resultaten gevonden
Anderen bekeken ook