HandiThings - Handgewicht

Vanaf 2879

Het handgewicht vergroot het aantal prikkels in de spieren en gewrichten van hand en onderarm. Bij een verminderde registratie kunnen daardoor taken als schrijven en zelfverzorgingst... Lees meer

 • __Gratis__ verzenden vanaf € 25

  Gratis verzenden vanaf € 25

 • __Op rekening bestellen__ en achteraf betalen*

  Op rekening bestellen en achteraf betalen*

 • Voor __particulier__ én __professional__

  Voor particulier én professional

Het handgewicht vergroot het aantal prikkels in de spieren en gewrichten van hand en onderarm. Bij een verminderde registratie kunnen daardoor taken als schrijven en zelfverzorgingstaken (tandpoetsen, ritsen, knopen en veters bedienen) beter uitgevoerd worden.

Voor mensen met een tremor (het onwillekeurig aan- en ontspannen van spieren waardoor je ongewild bewegingen maakt) in de hand helpt het gewicht de hand te stabiliseren.

Meet voor de juiste maat het breedste deel van de handpalm (net onder de knokkels, boven de duim):

 • XS: breedte handpalm ± 5,5 cm. (113 gram/0,25 lb.)
 • S: breedte handpalm ± 6,5 cm. (172 gram/0,38 lb.)
 • M: breedte handpalm ± 7,5 cm. (226 gram/0,5 lb.)
 • L: breedte handpalm ± 9 cm. (226 gram/0,5 lb.)
 • XL: breedte handpalm ± 10 cm. (226 gram/0,5 lb.)

Wanneer het lichaam onvoldoende (proprioceptieve) prikkels uit spieren en gewrichten doorgeeft aan de hersenen, kom je informatie tekort om houdingen vol te houden en bewegingen voldoende te voelen en bij te kunnen sturen. Je hebt dan meer en sterkere informatie nodig. Gewichten geven deze extra informatie, omdat er iets harder gewerkt moet worden door de spieren en er meer druk in de gewrichten ervaren wordt.

Beperk het gebruik van extra gewicht telkens tot korte periodes van ongeveer een half uur. Bij langdurig gebruik van extra gewicht, went je lichaam aan de extra prikkels en heeft het nog weinig meerwaarde.

Het handgewicht is een verzwaard zakje dat op de rug van de hand ligt. Het wordt op zijn plaats gehouden door vier vingerlussen, een duimlus en een polsband. De handpalm blijft vrij, waardoor de vingers en de pols volledige bewegingsvrijheid hebben. Het gewicht kan omgedraaid worden en past daardoor op de rug van beide handen.

Het handgewicht is vrijwel helemaal gemaakt van duurzaam, latexvrij, elastisch katoen met lycra. Het is verzwaard met loodvrij staal en zwaar gestikt voor extra versteviging. Je kunt het gewicht het beste met de hand wassen en aan de lucht laten drogen. Het handgewicht is alleen verkrijgbaar in zwart en wordt per stuk verkocht. Let op: de elastische vingerlussen bevatten latex. Klik hier voor een tabel met beschikbare maten.

Kenmerken
SKU HAN-116
Merk HandiThings
Vragen van klanten
Geen resultaten gevonden
Anderen bekeken ook