Keuzehulp

Kauwen, bijten & sabbelen

Kauw Keuzehulp

De variatie in zintuiglijke behoeften is uitgebreid en complex. Wat voor de ene persoon werkt, kan voor de volgende niet werken, dus we hebben kauwmaterialen in ons assortiment in veel verschillende vormen, maten, texturen en stevigheid - iets voor iedereen! Gebruik de Kauw Keuzehulp om de beste keuze te maken:

STAP 1: Kauw je met je voortanden of achterste tanden?

Denk na over hoe jij of je kind/cliënt/bewoner het liefst kauwt. Is het meestal met de achterste kiezen? Klik dan op de categorie 'Achter in de mond' in de Kauw Keuzehulp voor kauwmaterialen die lang/slank genoeg zijn om de achterste kiezen te bereiken. Tandenknarsers moeten ook deze categorie kiezen (tandenknarsen gebeurt meestal met de achterste tanden).

Andere mensen kauwen/knabbelen liever met hun voortanden. Voor kauwen met de voortanden is er een nog grotere variëteit aan kauwmaterialen om uit te kiezen. Voor kauwen met de achterste tanden heb je iets nodig dat lang en slank genoeg is om de achterste kiezen te bereiken. Terwijl met elk kauwsieraad de voortanden bereikt kunnen worden. Klik daarvoor op de categorie 'Voor in de mond' in de keuzehulp.

STAP 2: Hoe wil je je kauwsieraad bij je dragen?

Maak in de Kauw Keuzehulp een keuze uit kauwkettingen (die met een koordje om de nek hangen), kauwarmbanden (die om de pols gedragen worden), kauwdoppen (die op de achterkant van een potlood of pen zitten) of kauwsieraden die los in de hand worden meegenomen.

STAP 3: Met of zonder structuur?

Structuur (bobbeltjes, ribbeltjes, puntjes) op een kauwsieraad geven extra sensorische input (tactiel). Ook kan het helpen bij het wennen aan voedsel. Maak de keuze in de Kauw Keuzehulp.

STAP 4: Voor jong of oud?

Maak een keuze uit baby's/peuters of oudere kinderen/volwassenen. Het verschil zit voornamelijk in het formaat.

STAP 5: Duurzaamheid

Sommige kauwsieraden gaan door de vorm en/of dikte langer mee dan andere. Selecteer deze optie voor kauwmaterialen die langer mee gaan. Let op! Dit is geen garantie dat materialen lang mee gaan, het verschilt per persoon en per situatie.

8 producten

Van hoog naar laag sorteren
  1. Chewy Tubes - Baby - Bijtring - Met knobbels - Groen
    Chewy Tubes - Baby - Bijtring - Met knobbels - Groen
    1099
  2. Chewy Tubes - Baby - Bijtring - Met knobbels - Rood
    Chewy Tubes - Baby - Bijtring - Met knobbels - Rood
    1099
  3. Fun & Function - Bite Bands - Set van 6
    Fun & Function - Bite Bands - Set van 6
    6799
  4. Bijt polsband - Set van 2
    Bijt polsband - Set van 2
    1999
  5. ARK Therapeutic - Brick Bracelet - Bijtarmband
    ARK Therapeutic - Brick Bracelet - Bijtarmband
    Vanaf 1699
  6. ARK Therapeutic - Kauwarmband
    ARK Therapeutic - Kauwarmband
    Vanaf 1699
  7. ARK Therapeutic - Amsterdammertje - Pencil topper - Potlooddop
    ARK Therapeutic - Amsterdammertje - Pencil topper - Potlooddop
    Vanaf 1399
  8. Wiebel-friemel-kauw-set
    Wiebel-friemel-kauw-set
    5699
per pagina

Kauwen, bijten en sabbelen zijn gedragingen die vaak voorkomen bij zowel kinderen als volwassenen. Dit gedrag kan zich uiten in het kauwen op potloden, het sabbelen op kleding of het knabbelen op andere voorwerpen.

Er zijn verschillende redenen waarom mensen op potloden kauwen. Sommigen doen dit om zich te concentreren of om stress te verminderen. Anderen kauwen op potloden omdat ze een bepaalde smaak of geur lekker vinden. Kinderen kunnen op hun kleding sabbelen als ze zich onzeker voelen of als ze zich vervelen. Dit gedrag kan ook een teken zijn van een onderliggend probleem, zoals autisme of ADHD.

Het kauwen, bijten of sabbelen op voorwerpen zoals potloden of kleding kan verschillende effecten hebben. Zo kan het leiden tot slijtage van de tanden, kiespijn en problemen met de kaak. Bovendien kan het de houding beïnvloeden en kan het de mondhygiëne negatief beïnvloeden.

Er zijn verschillende hulpmiddelen die kunnen helpen om dit gedrag te verminderen. Zo zijn er kauwspeeltjes die speciaal zijn ontworpen om op te kauwen, zoals kauwringen of kauwballen. Ook zijn er bepaalde therapeutische hulpmiddelen die kunnen helpen om dit gedrag aan te pakken.

Het is belangrijk om veilige kauwmaterialen te gebruiken, omdat sommige voorwerpen schadelijke stoffen kunnen bevatten die gevaarlijk kunnen zijn voor de gezondheid. Het is daarom aanbevolen om alleen kauwmaterialen te gebruiken die speciaal zijn ontworpen voor dit doel en om goed te letten op de aanwezigheid van schadelijke stoffen.